V kakšni luči je teta Violeta videla župana Jankovića?

Vir: kvak.com

Nebulozam Violete Tomić ni videti konca. Njena zadnja cvetka je zahteva, da se predstavniki vlade Republike Slovenije ˝v sklopu uradnih funkcij vzdržijo udeleževanja verskih obredov, s katerimi prevladujoča verska skupnost – Rimskokatoliška cerkev – ustvarja vtis državne cerkve˝.

Kolikor vem, je Slovenija postavljena na zemljevid krščanskih držav, s krščanskimi vrednotami. Nasprotovanje krščanskim vrednotam, je nasprotovanje Sloveniji, njenim običajem in tradiciji.

Recimo da na prihodnjih državnozborskih volitvah zmaga stranka iz desnega političnega pola. Ali to pomeni, da se predsednik vlade, ki je veren kristjan, ne bi smel udeleževati nedeljskih maš? Ali, bognedaj, pristopiti k obhajilu? Kaj vi menite?

Vir: Twitter

In nenazadnje: v kakšni luči je teta Violeta videla župana Jankovića, ko je polagal temeljni kamen za džamijio?

S. P.

 • bojan dolmovic

  Katoličani radi rečemo ne kliči hudiča ker sam rad pride.

 • Marija

  Očitno v dobri saj je borka za islam in migrante.Katoličane bi utopila v žlici vode.Ona ima mesto v islamskih državah ne pri nas.

 • Kosobrin

  Saj, če dobro preberete, ni tako mislila. Mislim, da se Violeta Tomič (ne teta) še kako zaveda, da je Slovenija država tudi krščanskih vrednot in jim ne nasprotuje in tako na nek način tudi živi. Toda, nekateri hočete nagajati. Napisala je “v sklopu uradnih funkcij vzdržijo opravljanja verskih obredov”. To se pravi, da jo nič ne moti, če politiki hodijo ob nedeljah k maši in prejmejo obhajilo. In trdno verjamem, da tisti, ki je to napisal, to dobro ve. Samo nagajati je potrebno, kajne?

  • Občasni Komentator

   Kaj pa po tvoje pomeni v sklopu uradnih funkcij? Slovenija je sekularna država, vendar je istočasno tudi država z več kot 95% rimokatolikov. Kaj spornega je v tem, da je občasno tudi v sklopu uradnih funkcij, politik navzoč verskemu obredu? Podobno kakor zgodba o žegnu cerkve v Grosupljah. Ura i pol trajajoča ceremonija in 4 minute z dvema duhovnikoma, ki sta kot v igrokazu požegnala cerkev. To zame ni kršitev sekularnosti države.

 • FRANC3

  Potem se naši tovariši ne bodo smeli udeleževati partijskih proslav (Lažgoše, …)?
  To bi bilo super. Tam bi bili samo člani iz predjamskih gradov (Janez Brkati Stanovnik, ..).

 • mapu

  Pri nas je lahko že vsaka kura v parlamentu, saj ni čudno da državo vrag jemlje in je vedno več ljudi, kateri živijo prod pragom revščine.
  Velika sramota za Slovenijo, da v parlamentu sedijo ljudje, ki jim je eno figo mar Slovence.