Komentar Lige prvakov: Guardiola zaključil tekmovanje pred polfinalom

Bleacher report UK

Prvič v svoji trenerski karijeri je Pep Guardiola zaključil tekmovanje pred polfinalom. Njegov Manchester City je namreč izgubil proti Monacu in s tem izpadel iz nadaljnega tekmovanja za naslov najboljše ekipe v Evropi. Na prvi tekmi je sicer City zmagal s 5:3, v sredo pa izgubil s 3.1.

Guardiola je vseh osem trenerskih sezon vodil ekipo v Ligi prvakov.
Z Barcelono in Bayernom, za katere večina nogometnih strokovnjakov meni, da so imele najmočnejše igralce v svoji generaciji, je prav vsako leto, ko jih je treniral, od leta 2009 do 2016, prišel vsaj do polfinala Lige prvakov. Z izjemo leta 2013, ko je imel leto premora. Z Barcelono je osvojil Ligo prvakov leta 2009, z zmago proti Arsenalu in to že v prvi sezoni po prevzemu trenerskega stolčka. Naslednje leto ga je v polfinalu zaustavil Mourinhov Inter in leto kasneje spet osvoji naslov najboljših v Evropi, tokrat proti Manchester Unitedu.

Sledilo je leto premora in priprave na nov izziv. Prevzel je Bayern München. Njegov predhodnik, Jupp Heynckes, mu je zapustil odlično uigrano moštvo, vendar je človek, ki je bil pripeljan v München zato, da obdrži klub na vrhu Evrope, trikrat zapored izpadel v polfinalu tekmovanja. Njegov Bayern so izločili Real Madrid, Barcelona in Atletico Madrid.
In včeraj je s svojim Cityjem, tretjim klubom v svoji trenerski karijeri, izpadel v osmini finala Lige prvakov in to proti ˝malčku˝ iz Sredozemlja, Monacu.
Guardiola seveda ostaja vrhunski trener, a nima na razpolago take zvezdniške ekipe, kot je bila in še vedno je v Barceloni.

A tekmovanje gre naprej in že danes nas čaka žreb četrfinalnih obračunov v Ligi prvakov.

S. P.