Kaj imata skupnega Bežigrajski stadion in 4. najbogatejši Slovenec?

Foto: zurnal24.si

Družbo Elektronček, v katero Bežigrajčani, Ljubljančani in tudi številni Slovenci že več let polagajo upe. Lastnik podjetja je Joc Pečečnik, ki je, poleg MOL-a in Olimpijskega komiteja Slovenije, večinski lastnik Bežigrajskega stadiona. Zapletom pri težko pričakovani prenovi žal ni in ni videti konca. Decembra lani je Ministrstvo za okolje, zaradi domnevnih številnih nepravilnosti, odpravilo okoljevarstveno soglasje za začetek projekta.

Kdo je Joc Pečečnik?

90 % lastnik družbe Interblock, ki se ukvarja z razvojem in prodajo igralnih avtomatov, desetino ima njen izvršni direktor Tomaž Žvipelj, ki ga najdemo na 97. mestu letvice najbogatejših Slovencev. Krovni holding skupine Interblock je na Nizomskem, razvoj in proizvodnja sta večinoma v Sloveniji, prodajne podružnice pa ima med drugim v ZDA in azijskem igralniškem raju Macao.

V Managerju so vrednost lastniškega kapitala skupine Interblock letos ocenili na 207 milijonov evrov, vrednost 90-odstotnega Pečečnikovega deleža na 186,5 milijona evrov, Žvipljevega pa na 20,7 milijona evrov. Jocu Pečečniku smo prišteli še vrednost deležev v drugih družbah, ki pa nikakor ne dobijo zagona.

V prenovo stadiona naj bi, po besedah Pečečnika, sicer vložil 230 milijonov evrov, njegovo celotno premoženje pa ocenjujejo na 190 milijonov evrov.

Vir: Manager