Smučarski skakalec Rjoju Kobajaši je na Islandiji postavil izjemen dosežek, saj se je približal magični meji 300 metrov. Na naravni letalnici v Hlidarfjallu je dosegel razdaljo 291 metrov, kar je skoraj 40 metrov več od uradnega svetovnega rekorda, ki znaša 253,5 metra. Tudi Mednarodna smučarska zveza (FIS) je objavila novico o njegovem dosežku.

Projekt Red Bulla je bil v tajnosti izveden na Islandiji, kjer so v kraju Hlidarfjall zgradili skakalnico izključno iz snega z namenom doseganja izjemnih daljav, celo preko 300 metrov. A do tega mejnika še ni prišlo.

Japonec Rjoju Kobajaši je včeraj za začetek “eksperimenta” poletel 256 metrov, nato pa je stopnjeval dosežke z 259 metri v drugem poskusu in 282 metri v tretjem. Danes je dosegel 291 metrov, kar ga postavlja zelo blizu magični meji 300 metrov. Red Bull je objavil tudi video, kjer je videti Kobajašijev polet na 291 metrov. Gre za neuradne rekorde.

Priprave na ta dogodek, ki ga je Red Bull uspešno skrival, so trajale več kot eno leto. Skakalnica je replika naprave v Vikersundu, ki drži uradni svetovni rekord v smučarskih poletih. Vrh zaletišča je na višini 1115 metrov, medtem ko je doskočišče 360 metrov nižje. Največji naklon znaša 36 stopinj.

Spletno uredništvo
Vir: Informer