Pod tušem se sproščajte vsaj uro pred spanjem

Business insider

Po napornem dnevu mnogi izmed nas komaj čakamo, da stopimo pod tuš, da speremo skrbi s sebe, pozabimo na slab dan ali enostavno, da se osvežimo.

Številne raziskave so pokazale, da tuširanje prebudi um, telo in duha, spodbudi kreativnost in povrne energijo.
Vendar tuširanje deluje tudi sproščajoče in se v glavnem priporoča preden ležemo k počitku. Tuširanje s toplo vodo pred spanjem telo sprošča. Po določenem času, ko se bo telo ohladilo, bomo lažje bomo zaspali.

Tuširanje tik pred spanjem ni priporočljivo. Zato je pomembno izbrati pravi trenutek, ker je hlajenje in upočasnjevanje organizma signal, da je nastopil čas za spanje. Priporočljivo je torej načrtovati tuširanje vsaj eno uro pred spanjem. Takoj po tuširanju se človek počuti “poletno” in ohlajeno, a se čez nekaj časa telo in organizem začneta hladiti in umirjati.

Ne smemo zanemariti niti izbire nežnih gelov za tuširanje. Vsebujejo naj čimveč naravnih sestavin, kot je naprimer sivka, ki blaži stres, sprošča in pomirja kožo.

In nenazadnje: dolgo tuširanje s toplo vodo ni priporočljivo, ker s tem spiramo maščobe, ki jih koža nujno potrebuje, da se ne izsuši.

Uredništvo