V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 663 klicev, od tega 198 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 13 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu), 2 goljufiji in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo in prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 8 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.
V Notranjih Goricah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena oprema in gotovina. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.
V Grosuplju je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Materialna škoda znaša okoli 1500 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj, okoli 9. ure so policisti pri Logu ustavili vozilo poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Poljske v vozilu prevažal 8 tujcev (državljanov Kitajske), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Drzna tatvina
Včeraj, okoli 20.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju centra Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da je za oškodovanca pristopil neznanec in ga odrinil, ter mu z ramena strgal nahrbtnik, nato pa s kraja pobegnil. Opis: moški star okoli 30 let, visok okoli 165 cm, oblečen v temnejša oblačila. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 7. ure se je na štajerski avtocesti pri Krtini v smeri proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kombija. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v vozilo pred seboj. V nesreči se je voznik osebnega vozila lažje poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Spletno uredništvo