Osvežitev storitve prikaza ulic Google Street View

Google ponovno v Sloveniji, kjer bo podrobneje začel snemati ulice in pločnike mest. S snemanjem pričnejo 3. marca, ko bo nadaljeval z zajemom slik za osvežitev storitve prikaza ulic Google Street View, ki je del storitve Google Maps. O tem so seveda obvestili tudi urad informacijskega pooblaščenca.

V tokratnem snemanju se bodo osredotočili ulice in pločnike v naslednjih krajih: Ljubljana, Kočevje, Mislinja, Črnomelj, Maribor, Ajdovščina, Podgorje, Kranj, Ptuj, Murska Sobota, Koper, Kranjska Gora, Stara Fužina, Novo mesto, Jesenice, Krško, Vrhnika, Slovenska Bistrica, Velenje, Nova Gorica, Postojna, Ilirska Bistrica, Celje, Žiri. 

Ob tem so v Googlu zapisali:

“Google si prizadeva, da bi vam pomagal odkrivati svet okoli vas. S posnetki na naših platformah želimo izboljšati vašo izkušnjo, saj si boste z njimi lažje ogledali in raziskali kraje v bližini ali po svetu. Zelo si prizadevamo, da bi zagotovili koristne posnetke, ki prikazujejo svet, ki ga naši uporabniki raziskujejo”.

Potrebno je tudi vedeti, da tehnološki velikan, kar Google vsekakor je, spoštuje varovanje zasebnosti. Pred objavo vseh zbranih posnetkov in fotografij le te obdelajo tako, da zameglijo obraze oseb in registrskih oznak vozil, da jih ni moč prepoznati.

Uredništvo, J.V.