Foto: findjulija.com

Že od novembra sta pogrešani 52-letna Melisa Smrekar in njena 10-letna hčerka Julija Pogačar iz Radomelj. Julijin oče je za informacije, s katerimi bi lahko prišli do otroka, razpisal deset tisoč evrov nagrade. Na pomoč pa mu je priskočil tudi Julijin bratranec in znani slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki je na Instagramu javnost zaprosil za informacije.

Oče Peter Pogačar je za izginotje hčerke izvedel 8. novembra, pet dni po tem, ko jo je mati, 52-letna Melisa Smrekar oziroma Nataša Brumen, kot se je imenovala, dokler lani ni spremenila imena, nazadnje pobrala v šoli. Pri njej naj bi preživela nekaj dni. A namesto tega se je za obema izginila vsaka sled.

Julija in njena mati naj bi se odpeljali iz Slovenije z znanci Lukom in Anko Ule. Ta sta istega dne zapustila Slovenijo, domnevno naj bi odšla živet v Španijo, kar naj bi potrdila tudi policija.

Bila je učiteljica v sekti

Nataša Brumen je pred devetimi leti postala sledilka Lane Praner, prek katere naj bi višje sile komunicirale s prebivalci Zemlje. Še več, bila je tudi učiteljica v njeni sekti.

“Nataša verjame, da je s tem rešila sebe in Julijo. Pred gotovo smrtjo. Tukaj bi nas pač nekako pokončali, s čipi, s cepljenjem, nečim tretjim, tukaj bomo pač pomrli, slej ko prej. Zaradi teh stvari. Tako da, oni se rešujejo. Ta njihov umik je neko reševanje samega sebe,” razloži Pogačar.

Pretreseni oče je postavil tudi spletno stran “najdimo Julijo”, kjer je povzel vse informacije. A nagrada, kar deset tisoč evrov za informacijo, ki bi ga pripeljala do hčerke, za zdaj še ni obrodila sadov. Prejšnji teden mu je na pomoč priskočil tudi Tadej Pogačar, ki je tik pred začetkom Tour de France objavil, da je njegova majhna sestrična pogrešana, piše Siol.net. 

Policija prosi za pomoč: Mama in desetletna hči pogrešani že od novembra

T. C.