Foto: Posnetek zaslona

Lahko bi rekli, da je poslanec stranke SAB Marko Bandelli znan po puhlicah, ki jih večkrat trosi na sejah državnega zbora. Pogosto pa so žaljivi tudi njegovi tviti, pred časom je slovensko desnico označil celo za golazen.

Novo Bandellijevo dno

Novo dno pa je Bandelli dosegel na interpelaciji kulturnega ministra, ko je ministru namignil, da bi v drugačnih časih določene ljudi čakal zapor oziroma Goli otok in dodal, da je bila zgodovina kdaj tudi poštena. Slovenski politični zaporniki se z njegovo izjavo verjetno ne bi strinjali, izjava pa je nedostojna tudi do vseh, ki so tam umrli.

Na Bandellijeve neumnosti, ki jih je izrekel na seji se je odzval tudi interniranec v tem taborišču Andrej Aplenc: “Glede tega pa res ne ve o čem govori. Na Golem otoku so bili sami komunisti. Vsi so bili stari partizani in člani partije. Bili so internirani iz različnih razlogov, naj bi bili stalinisti, ampak pri marsikomu to ni držalo. Goli otok je bil eno najhujših koncentracijskih taborišč nasploh in to brez fašistov! Naj si prebere kakšno knjigo o Golem otoku, saj jih je dovolj!”

Preberite tudi:

Neverjetno! Tako primitivni so zapisi poslanca državnega zbora

T. C.