Vir: Arhiv

Potem, ko je raziskovalni novinar Bojan Požar v preteklem tednu razkril kdo naj bi bila domnevna 70-letna upokojenka z imenom »Slavica Purič«, ki poslancem pošilja elektronska sporočila v katerih udriha čez premierja Janeza Janšo in stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS, se je med predsednikom Državnega sveta Alojzem Kovšco in sekretarjem poslanske skupine SAB Jernejem Pavličem na Twitterju vnel besedni dvoboj.

Se je Pavlič prepoznal?

Glede na to, da Puričeva pošlje po šest elektronskih sporočil na dan, je praktično nemogoče, da bi se takšen aktivizem šla upokojenka, ki ima 70 let. Številni poslanci po besedah Požarja sumijo, da gre za izmišljeno ime in da naj bi se za njim skrival Pavlič. Na mail je Puričevi odgovoril Kovšca, ki je zapisal “Spoštovani gospod Jernej, laž in hujskanje nista metodi političnega boja, temveč znak mentalnega razkroja. Sicer vam ime Slavica lepo pristoji…”

Vir: Twitter

In na Twitterju se je z naslednjim tvitom oglasil Jernej Pavlič: “Predsednik Državenga sveta Alojz Kovšca je očitno trol laži Bojana Požarja. Ta drugi zapiše laž, predsednik DS niti ne preveri ampak zapiša in s tem blati dobro ime… če je to vloga DS je bolje, da se čim prej ukine in denar nameni tistim, ki ga zares potrebujejo.”

 

Vir: Twitter
Vir: Twitter

Bandelli je Kovšco zmerjal z bedakom

Kot strela z jasnega se je v dialog med Pavličem in Kovšco vmešal poslanec SAB Marko Bandelli in zapisal primitiven tvit, ki ga od predstavnika ljudstva človek ne bi pričakoval. Zapisal je namreč: “Kovšca , pa toži me, res me ne zanima. Ti si tak kreten, da ga nimaš para. Sramota državnega sveta. Politično pristranska oseba, ki nisi dorasel funkcije, ki ti je bila dana, tudi hvala meni. Prevzamem vso odgovornost za te izjave.”

Kaj vse je v preteklosti Bandell že zapisal, si lahko preberete v spodnjih člankih:

Poglejte s čim je Bandelli primerjal predsednico stranke. Mu je tokrat primerjava uspela?

(Video) Žaljivke ga bodo drago stale?

T. C.