Foto: Posnetek zaslona

V javnost je prišel posnetek boksarskega dvoboja iz velike razpravne dvorane državnega zbora, v katerem sta se na simbolnem boksarskem dvoboju pomerila poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec ter predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, namenjen pa je ozaveščanju o boju proti otroškemu raku.

Hude kritike javnosti

Že pred uradno objavo posnetka so v javnost pricurljale fotografije s snemanja filma, ki pa so naletele na hude kritike javnosti, tako levo kot desno usmerjene. Celo Zoran Potič znan novinarski sopotnik politične levice, trenutno novinar Dnevnika, je zapisal: “Tole ni OK. Prostor parlamenta je središče pol. sistema demokracije. Prostor-forum ima svoja pravila obnašanja, proceduro, pravila so kodificirana, tega se morajo vsi držati. Vstopanje v tak prostor z nečem, kar presega to, nemara spreminja v “cirkus”, je žaljivo do demokracije.” Ostali komentatorji so bili še veliko manj prizanesljivi.

“Sram bi moralo biti predvsem tiste, ki so njo imenovali na to mesto, da počne to, kar počne. To, da bi nekoga moralo biti sram, zato ker so “pokvarili presenečenje” in je prišlo v javnost, je stvar njene mentalne naravnanosti cenzure in vsevednosti. V tem smislu se je tega amatersko lotila in ji je amatersko tudi vse skupaj eksplodiralo v obraz,” je dejal politični analitik in strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič

Tudi psiholog Kristijan Musek Lešnik se s Kadičem strinja, da bi sram bilo lahko tiste, ki so Klakočarjevo postavili na čelo parlamenta. “Cenena cirkuška samopromocijska predstava ni ne primeren ne dostojen način za spodbudo in izražanje podpore otrokom in staršem na hemato-onko oddelku Pediatrične klinike.”

Samemu namenu posnetka sicer nihče ne oporeka.  V Sloveniji verjetno ni nikogar, ki ne bi navijal za mlade “borce”, ki se na pediatrični kliniki borijo z hudo in zahrbtno boleznijo. Skoraj celotna slovenska javnost jima očita predvsem hud primanjkljaj razsodnosti ter izrazito samopromocijo na plečih bolnih otrok. Ti od njunega obiska na Pediatrični kliniki v Ljubljani ne bodo imeli nič, verjetno ju niti ne poznajo. Sama pa sta nameravala “zabijati” politične točke, a jima je vse skupaj eksplodiralo v obraz.

Preberite tudi

(Foto) Klakočarjeva »fajta« z Zavcem, državljani pa z draginjo

U. C.