Foto: Družbena omrežja

Po družbenih omrežjih so zaokrožile fotografije s snemanja filma v katerem sta se na simbolnem boksarskem dvoboju pomerila poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec ter predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, namenjen pa je ozaveščanju o boju proti otroškemu raku.

V SDS so zgroženi 

Vabilo k sodelovanju v igranem filmu so dobili tudi poslanci in poslanke poslanske skupine SDS, na katerega so se odzvali z dopisom. »V poslanski skupini SDS smo zgroženi nad tem, da predsednica Državnega zbora izjemno občutljivo temo, tako za otroke – bolnike z rakom, kot njihove starše – skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore«, so zapisali.

Navkljub protestu poslanke skupine SDS, da gre za občutljivo temo, se je Klakočarjeva vseeno pomerila v boksu za namene snemanja kratkega filma za otroke z rakom.

Vladajoči namesto usmerjanja energije v reševanje zdravstva namenjajo neokusni zabavi.

Osredotočijo naj se raje na izboljšanje zdravstva

V dopisu poudarjajo tudi, da bi poslanci lahko naredili mnogo več tako v simbolnem smislu kot tudi sicer s trajnimi spremembami zakonodaje, ki gredo v smeri lajšanja življenj staršev z bolnimi otroci in pravicami, vezanih na zakonodajo glede odsotnosti z dela ter uveljavljanjem le-teh zaradi spremstva v bolnišnicah, kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega duela v ringu.

Poslance koalicije in vlado nasploh pa so pozvali, da čas za snemanje igranega filma raje namenijo omogočanju ustreznih pogojev v zdravstvu za to, da bi bolni otroci imeli najboljšo možno zdravstveno oskrbo.

Poslanci SDS so se zavezali, da bodo vse predloge, ki bodo lajšali življenja bolnih otrok in njihovih staršev, podprli.

Preberite tudi

SDS: Koalicija naj čas za snemanje boksarskega dvoboja raje nameni omogočanju ustreznih pogojev za bolne otroke

U. C.