Vir: Twitter
Včeraj so se na Trgu republike v središču Ljubljane, že petič zapored, zbrali nezadovoljneži, ki zahtevajo preklic ukrepov PCT in odstop vlade.

Protestniki so kot že v preteklih tednih z blokiranjem ulice ponovno izvajali nasilje nad drugimi meščani, ki niso na protestu oziroma protestnike ne podpirajo.

K protestu je pozval Zoran Stevanović, kranjski mestni svetnik in nekdanji policist. Sam pravi, da ni organizator, a je hkrati povedal, da tokrat nimajo ozvočenja. Andrej Rupnik, nekdanji mož Sove, je sicer v pogovoru za Demokracijo (intervju bo objavljen v novi številki revije) dejal: “Teze, da gre za spontana zbiranja, pa naj bodo to petkovi ali sredini protesti, ni mogoče sprejeti. Gre namreč za aktivnosti, ki so organizirane, sistematične, kontinuirane,” piše Nova24TV. 

Policija je ob 17 . uri udeležence shoda obvestila o tem, da je shod razpuščen in naj se množica razide, obveščala tudi s policijskega helikopterja. Na križišče med Bleiweisovo in Celovško se je pripeljal tudi vodni top. Nekaj posameznikov je medtem splezalo na kamion, ki je med protestniki ujet na križišču.

“Nekaj oseb je bilo pridržanih, predvsem zaradi kršenja javnega reda in miru. Zbiranje obvestil se trenutno še izvaja, zato vam podrobnih podatkov še ne moremo posredovati. Podrobnejši podatki bodo sporočeni predvidoma tekom jutrišnjega dne,” so sporočili s PU Ljubljana. 

Preberite tudi: 

Levičarski protestniki še korak dlje: Ministru Hojsu grozijo z obiskom na domu

U. C.