Vir: Nova24TV

Na družbenem omrežju Facebook obstaja nemalo raznih skupin, ki so se pojavile v času epidemije oziroma v času aktualne vlade – kot so na primer Maske dol, Podpora Ivanu Galetu kot tudi skupina Prevozi na proteste. V omenjenih skupinah se zbira določen profil ljudi, ki se jim grožnje ne zdijo nič problematičnega. Še več, določeni člani omenjenih skupin se med seboj se celo spodbujajo.

Darja Weiss je pred nekaj dnevi, v Facebook skupini Prevozi na proteste, pozvala svoje somišljenike, protestnike, da obiščejo na domu notranjega ministra Aleša Hojsa in mu naredijo “pizdarijo”.

Vir: Facebook

Ko je na njeno objavo opozoril tudi premier Janez Janša, je na Twitterju vprašal, ali je Policija že obiskala osebo, ki je javno grozila ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu. “Ali še čaka, da se grožnje uresničijo,” se je očitno ustrašila in dejala, da je bila v času pisanja te objave pod vplivom alkohola – a v vsakem primeru je bila škoda že narejena, saj se je nekaterim njen poziv zdel kar dobra ideja.

Iztok Flakus je opozoril premierja, naj se pripravi na trenutek, ko bo “narod” začel državnike iskati po domovih – po njegovih besedah jim takrat tudi policija ne bo mogla pomagati. Slavica Milenković je predlagala, da se gre naslednjič, namesto pred parlament, raje k ministru Hojsu na kavo. Marko Lazar pa je opomnil, da politiki ne bodo večno pod zaščito in da se bodo takrat srečali. 

Vir: Nova24TV

T. C.