Foto: Demokracija

Požar, ki se je v noči na torek vnel pod Socerbom v občini Koper, še ni pogašen, so pa razmere pod nadzorom, je povedal David Hrvatin iz koprske gasilske brigade, vodja nočne intervencije.

Včerajšnji požar pod Socerbom je pod nadzorom. Na terenu pa je še vedno 130 gasilcev, gašenje prevzema dnevna izmena, pripravlja pa se tudi ponovna pomoč pri gašenju iz zraka s helikopterji.

Požar naj bi zanetili ilegalni migranti

Domačini namigujejo, da naj bi požar zanetili ilegalni migranti, katerih je po odstranitvi žičnate ograje v zadnjih dneh tam veliko. Iz poročila Policijske uprave Koper je razvidno, da so policisti iz ponedeljka na torek, med opravljanjem nalog varovanja državne meje, izsledili in prijeli kar 58 ilegalnih migrantov in to le dan po tem, ko so na ministrstvu za notranje zadeve migracije razglasilo kot običajen pojav v družbi. Kar 127 nezakonitih prehodov državne meje pa so obravnavali policisti koprske uprave med preteklim vikendom.

Vlada Roberta Goloba si zatiska oči pred resnico. In ne le to – svojim državljanom celo prikriva, kako resna je situacija z migranti, saj se dela, kot da ta problem sploh ne obstaja. Še več, z odstranjevanjem žičnate ograje so jim dali signal, da Slovenija ne bo več varovala državnega ozemlja skladno z zakoni. Korak dlje so naredili na ministrstvu za notranje zadeve, ko so nezakonite migracije pomešali z zakonitimi in zapisali, da so te stalnica vsake družbe, ograje pa jih ne morejo zaustaviti. Kako zelo se motijo, povedo številke o ujetih nezakonitih migrantih, ki jih je največ prav na območju Primorske, kjer divja požar pod Socerbom.

“V poročilih ob 13h so na @RTV_Slovenija poročali, da naj bi bili za požar pod Socerbom krivi migranti. Kasneje tega ni bilo mogoče slišati nikjer več. Politična korektnost in levičarska cenzura so očitno opravili svoje” je na Twitterju zapisal nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Božo Predalič, ki je komentiral reportažo v živo s terena na RTV Slovenija o požaru pod Socerbom.

V reportaži je poročevalec med drugim povedal, da domačini menijo, da so “za požar odgovorni migranti, saj naj bi jih bilo v tistih dneh tam kar veliko”. Kasneje o tem na RTV ni bilo več govora.

T. C.