Policisti Policijske uprave Ljubljana poročajo o roparski tatvini, ki se je zgodila v soboto na Vojkovi cesti v Ljubljani. 18-letni osumljenec je mladoletno oškodovanko porinil s kolesa in ji zagrozil z nožem.

Včeraj, okoli 17.30 so bili policisti obveščeni o roparski tatvini nad mladoletno oškodovanko na Vojkovi cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bil 18-letni osumljenec zaloten pri tatvini torbice.

Grozil z nožem

Po poročanju policistov je osumljenec, da bi obdržal predmete, oškodovanko porinil s kolesa in ji nato še zagrozil z nožem v rokah. Pri padcu se je oškodovanka lažje poškodovala. V nadaljevanju je zagrozil še mami oškodovanke in drugim tam prisotnim občanom. Po dejanju je zbežal v smeri  Žal.

Osumljenca so prijeli

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki so osumljenca s pomočjo obvestil občana o smeri bega kmalu prijeli. Tudi slednjemu je osumljenec zagrozil z nožem. Policisti so v postopku pri osumljencu našli odtujene predmete in manjši nož na preklop, ter mu jih zasegli. Osumljenca, so pridržali za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila.

Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja roparke tatvine in groženj. Za storitev kaznivega dejanje Roparske tatvine se storilec kaznuje z zaporno kaznijo od 1 do 10 let, za kaznivo dejanje povzročitve Lahke telesne poškodbe z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta in za kaznivo dejanje Grožnje prav tako z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

Preberite tudi:

Drzna tatvina: Pod to pretvezo sta starejšega moškega oškodovala za okoli šest tisočakov

T. C.