Vir: www.policija.si

Ljubljanski policisti poročajo o drzni tatvini, ki se je zgodila v torek na območju Polhovega Gradca, ko je neznanec pod pretvezo, da izvaja delo na telekomunikacijskem omrežju zavedel oškodovanca, medtem pa je drugi storilec vstopil v hišo in mu ukradel nakit in gotovino. 

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni, da je v torek okoli 10.30 ure na območju Polhovega Gradca do stanovanjske hiše prišel neznani moški, ki je starejšega oškodovanca zamotil s pogovorom o izvedbi del na telekomunikacijskem omrežju v hiši.

Med pogovorom je drugi storilec izkoristil priložnost in se neopaženo odpravil v notranjost hiše, od koder je odtujil nakit in gotovino. Po dejanju sta oba moška kraj zapustila z osebnim vozilom svetlo sive barve z nameščenimi registrskimi tablicami ljubljanskega registrskega območja. Povzročila sta za okoli 6.000 evrov materialne škode.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev obeh storilcev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: moški star nekaj čez 30 let, visok okoli 170 cm, čokate postave, temnih kratkih las, nosil je korekcijska očala z debelejšim okvirjem in masko, oblečen je bil v oblačila rjave barve.

Preberite tudi:

Ste videli to nesrečo? Policisti očividce prosijo za pomoč

T. C.