Foto: Twitter

Raziskovalni novinar Bojan Požar je na Twitterju zapisal, da je premier Robert Golob že potrdil njegove informacije, da bo Primož Cirman novi šef Siola, kar posledično pomeni, da predsednik vlade osebno kadruje tudi urednike medijev, ki so v lasti državnih podjetij, v tem primeru Telekoma in kot dokaz dodal Golobovo izjavo “Primož Cirman je eden najboljših, če ne celo najboljši raziskovalni novinar v Sloveniji. Če bo kdaj to želel, ga vzamem v službo kamorkoli.”

Primož Cirman mož Petre Bezjak Cirman, ki jo bo Golobova vlada imenovala za vodenje vladnega urada za komuniciranje, bo tudi strokovni sodelavec preiskovalne komisije državnega zbora, ki bo preiskovala sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami. Ob tem se postavlja vprašanje kako bo lahko nekdanji novinar Necenzurirano, ki je bil v svojih prispevkih pretežno kritičen samo do desnega političnega pola, deloval strokovno in nepristransko.

S tovrstnimi imenovanji si predsednik vlade Robert Golob podreja medije. Gre namreč za kadrovanje odgovornih urednikov medijskih hiš, ki so v lasti državnih podjetij.

Preberite tudi:

(Video) “Ko o “stanovanjski” pravičnosti razpreda poslanec Levice, ki koristi državno funkcionarsko stanovanje in zanj plačuje le neprofitno najemnino”

U. C.