Foto: Nova24TV

Protivladni aktivisti oziroma pripadniki levega opozicijskega pola so že večkrat pokazali svoj nivo kulture, katerega na različne načine izražajo tudi v svojih predvolilnih aktivnostih.  

Spomnimo, da so mazači v času vladanja trenutne vlade večkrat napadli Ministrstvo za kulturo. Tarča vandalizma je bila tudi državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte. Vandali so napadli pročelje stavbe kjer Fortejeva izvaja izvenbolnišnično specialistično ambulantno dejavnost na področju gastroenterologije, endoskopije prebavil, diabetologije in kardiologije.

Predvolilne aktivnosti nekoliko “drugače”

Tokratne predvolilne aktivnosti so si kot kaže zamislili nekoliko “drugače”. Že pred časom smo lahko med vožnjo po Sloveniji opazili grdo popackane plakate stranke SDS.

S tem se je pohvalil tudi strokovnjak za odnose z javnostmi pri stranki SD Denis Sarkić ali kot se je poimenoval na Twitterju “Denis pokora”, ki je v filmu rad počel vragolije. “Odziv naroda na rumenomodro barvo. 24. aprila bomo tej barvi naredili konec …” je zapisal na Twitterju. S to objavo pa je Sarkić nehote pokazal nase, da je zaslužen za packanje po plakati.

Tokrat so se spravili nad plakat s podobo notranjega ministra in kandidata stranke SDS Aleša Hojsa, po vsej verjetnosti “spontano” in ga poškropili s črno barvo.

“Dragi mazači! A je treba tako? Kaj s tem poročate? Da vam ni problem uničevati in svinjati tujo lastnino? Da lahko nekdo isto naredi z vašo lastnino? Saj veste, da taka dejanja povedo več o vas, kot o tistem, ki ste ga posvinjali,” je na Twitterju komentirala uporabnica družabnega omrežja in politologinja.

Dejanje je obsodil tudi predsednik vlade Janez Janša: “Ideologija rušenja, nagajanja in uničevanja. Navdihnjeni s simbolom Z.” Minister za notranje zadeve pa je pomislil na to, da so bili ponovno na delu kolesarji Jaše Jenulla, ki so znani po performansih, na katerih zažigajo lutke in kamenjajo neprave. “Ali pa tokrat osvobajajo že stranke KUL, po vzoru Slobo.da,” je še pripomnil.

Preberite tudi: 

(Foto) Nova mazaška akcija: Ponoven napad na kulturno ministrstvo

T. C.