Vir: Twitter

Ponoči se je zgodil še en napad na kulturno ministrstvo. Nekulturni neznanci so ponovno oskrunili pročelje ministrstva in s tem davkoplačevalcem ponovno povzročili škodo. Na okna so s sprejem narisali več kljukastih križev. Gre za simbole, ki se pojavljajo na petkovih protestih.

Ponoven napad na kulturno ministrstvo

Minister za kulturo Vasko Simoniti se ponovno sooča z napadom na ministrstvo. Minister in njegova ekipa so namreč dnevno tarče neutemeljenih, manipulativnih s strani osrednjih medijev, levih opozicijskih strank in nekaterih predstavnikov civilne družbe.

Nekateri kulturniki so z veliko medijsko podporo že nekajkrat pred stavbo ministrstva uprizorili incidente. Naj omenimo dogodek, ko sta gledališka igralca Primož Bezjak in Katarina Stegnar uprizorila protestniški striptiz.

Pred ministrstvo pa so postavili tudi šolske klopi, katere so prelili z rdečo barvo, ki simbolizira kri, na klopi pa zapisali priimke zaposlenih na MK. Spomnite se le groženj samozaposlenega v kulturi Zlatana Čordiča, ker mu je ena od uslužbenk na MK zavrnila njegovo podaljšanje statusa.

O dogodku je bila obveščena tudi policija

O dogodku, ki se je zgodil ponoči, je bila obveščena tudi policija. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, v katerem je nastalo za približno 500 evrov škode. Kot so še sporočili s policije, storilec za zdaj še ni znan, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Razkrito! Ministrstvo objavilo policijski zapisnik o grožnjah

T. C.