Vir: Twitter

Mazaškim akcijam ni videti konca! Včeraj so mazači obiskali dom poslanke SMC Monike Gregorčič in na vrata nalepili plakat z “opozorilnimi znaki fašizma”.

 

Medtem, ko so poslanci državnega zbora na skupni seji Odbora za pravosodje in Odbora za notranje zadeve razpravljali o stopnjevanju nestrpnosti in sovražnosti v družbi zaradi različnih vrednot in prepričanj, so mazači obiskali dom poslanke SMC Monike Gregorčič.

“Danes na odboru DZ seja z namenom, da se opozori na stopnjevanje nestrpnosti in sovražnosti v družbi zaradi različnih vrednot in prepričanj. Medtem nova mazaška plakatna akcija, tokrat na mojem naslovu. Hvala policija za hiter in korekten postopek,” je na Twitterju zapisala Gregorčičeva.

Vse zbrane na seji pa je presenetil odziv vrhovnega državnega tožilca Aleša Butale. Ta je dejal, da bi morali delati na “preventivi”, ker represija ni prava rešitev. “Iluzorno bi bilo pričakovanje o vsezmožnosti prava, da bo pravno razrešila vsa ta razmerja, ki so primeroma napisana v gradivu za današnjo sejo. Še bolj bi bilo iluzorno pričakovanja, da bo kazensko-pravni represivni represivni aparat razrešil ta razmerja,” je dejal Butala.

Poslanci so v petek, 19. februarja 2021 sprejeli akcijski sklep tako na Odboru za pravosodje (sedem za in trije proti) kot na Odboru za notranje zadeve (deset za in osem proti). Novi uredbi so nasprotovali poslanci opozicije, ki pa so radi glasni tudi znotraj Državnega zbora in poslance zmerjajo za fašiste in kolaborante, piše Nova24TV.

Preberite tudi:

Nesprejemljivo in zavržno dejanje protestnikov

Grožnje s smrtjo predsedniku vlade

T. C.