Poslanec SDS Andrej Hoivik je na ministra za obrambo Marjana Šarca naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z Zakonom o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

v Državnem zboru je bil dne 20. novembra 2020 sprejet Zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski (SV) v letih 2021 do 2026 (ZZSISV26). V koalicijski pogodbi ste stranke, ki sestavljate aktualno vlado, zapisale, da boste novelirali ta zakon.

Prav ta zakon je omogočil, da se je v letu 2021 na podlagi Letnega načrta izvajanja investicij v Slovenski vojski na podlagi ZZSISV26 med drugim opremilo skupino za usmerjanje letalske podpore in posodobilo komunikacijski in informacijski načrt Slovenske vojske. Obe prepotrebni investiciji v Slovenski vojski v teh dneh pomagata pri reševanju civilistov in pri koordinaciji gašenja najhujšega požara v zgodovini Slovenije.

Glede na navedeno Vas sprašujem naslednje:

  1. Katere člene omenjenega ZZSISV26 boste novelirali?
  2. Kako boste kot obrambni minister zaščitili interese Slovenske vojske pred vašim koalicijskim partnerjem Levico, ki želi finančno shirati Slovensko vojsko?

 

Preberite tudi:

Vladna koalicija nasprotuje pomembnim zakonom za izboljšanje blaginje državljanov, ki jih predlaga SDS

U. C.