Foto: Posnetek zaslona

Kako bo policija ukrepala v primeru policista Dušana Djogića, ki je po zmagi Gibanja Svoboda v zrak izpraznil šaržer neslužbene pištole in kako dolgo bo omenjeni policist še opravljal delo policista? Poslanec SDS Žan Mahnič je na Sanjo Ajanović Hovnik, ki opravlja funkcijo ministrice za notranje zadeve, naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s posnetkom policista, ki je uporabil strelno orožje.

Po tem, ko smo poročali o brezglavem streljanju policista Duša Djogića, ki je v zrak izpraznil šaržer neslužbene pištole in s tem proslavil zmago Gibanja Svoboda, kasneje pa video objavil na svojem Facebookovem profilu, se poraja resno vprašanje o njegovi prihodnosti v opravljanju poklica varovanja državljanov in državljanov.

Poslanec SDS Žan Mahnič je na Sanjo Ajanović Hovnik, ki opravlja funkcijo ministrice za notranje zadeve, naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s posnetkom policista, ki je uporabil strelno orožje.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

 

Spoštovani,

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek policista Dušana Djogića, ki je po zmagi Gibanja Svoboda v zrak izpraznil šaržer neslužbene pištole. Iz posnetka je razvidno, da je pred strelom zaklical »za zmago«, video pa objavil na svojem Facebook profilu. Omenjeni policist je zaposlen v enoti, v kateri policisti preprečujejo in odkrivajo čezmejno kriminaliteto, odkrivajo kršitve nedovoljenega prehajanja državne meje in nezakonitega prebivanja tujcev v Sloveniji, odkrivajo prepovedane droge, orožje, eksplozivne snovi, odkrivajo ponarejene in prenarejene dokumente, ukradena vozila in druge naloge.

Nošenje prisilnih sredstev ureja Zakon o nalogah in pooblastilih policije. 134. člen ZNPPol določa, da je o uporabi strelnega orožja potrebno podati poročilo (131. člen ZNPPol).

V zvezi s tem vas sprašujem naslednje:

  1. Ali je policist Dušan Djogić o streljanju, ki ga je objavil na svojem Facebook profilu, podal poročilo?
  2. Kako bo policija v tem primeru ukrepala in kako dolgo bo omenjeni policist še opravljal delo policista?

Preberite tudi

(Video) Grozljivo! Policist ob Golobovi zmagi kar streljal