Foto: Posnetek zaslona

Spomnimo, da je predsednik vlade Robert Golob pogojeval zaupanje v ministrico Tatjano Bobnar s tem, da se opravijo določene kadrovske menjave na PU Nova Gorica – predvsem ji je med vrsticami ukazal, da je treba zamenjati Evgena Govekarja, direktorja PU Nova Gorica, pod katerega poveljstvo spada tudi politični aktivist Dušan Djogić, pomočnik komandirja policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica.

Pomočnik komandirja policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica Dušan Djogić je po zmagi Gibanja Svoboda v zrak izpraznil šaržer neslužbene pištole. Pred strelom je zaklical “za zmago”, video pa objavil na svojem Facebookovem profilu.

Poleg tega, da gre očitno za politično izjemno opredeljeno osebo (ki bi morala biti vsaj navzven že zaradi poklicnih afiliacij strogo apolitična), je grozljivo, da je policist v trdi temi streljal izven namenskega strelišča in tako resno ogrožal okolico.

Krogla iz kratkocevnega orožja potuje s hitrostjo 300 metrov na sekundo in lahko zadane človeka tudi več sto metrov proč ter ga pri tem smrtno rani. Če so bili blizu kakšni nočni sprehajalci, Djogić seveda ni mogel vedeti. 

Obstaja pa še en pomislek glede njegovega dela – glede na to, da je očitni podpornik nove vlade, ki pa se očitno zavzema za Sorosov koncept odprtih meja – spomnimo se izjave ministrice, da vsak migrant želi le topel dom in za s strokovno javnostjo povsem skregan koncept rušenja ograje sredi novega migrantskega vala.

Kako bo lahko človek, ki je del politične opcije “odprtih meja” odkrival nezakonite prehode mej, kar je del njegovih obveznosti? 

Preberite tudi

“Nobena država v teh časih ne dviguje davkov, kot to počne Golobova vlada”

T. C.