Vir: Twitter

Danes ob 9. uri se je pričela interpelacija zoper ministra za kulturo dr. Vaska Simonitija. Kljub temu, da je ministrstvo za kulturo izpogajalo rekordna sredstva za kulturo za leti 2021 in 2022, največ v zgodovini samostojne Slovenije, so vlagatelji iz štirih opozicijskih strank, SD, LMŠ, Levica in SAB, očitke ministru strnili v deset točk.

Poslanke in poslanci bodo razpravljali kar 18 ur

Vlagatelji ministru za kulturo očitajo odgovornost za neučinkovito ukrepanje pri omejevanju in odpravi posledic popolne blokade dela in izvajanja storitev na področju kulture zaradi omejevalnih ukrepov boja proti epidemiji covida-19. Minister Simoniti je v obširnem odgovoru na interpelacijo, ki obsega več kot 130 strani, vse očitke zavrnil. Za STA je pred samo interpelacijo pojasnil, da pričakuje podporo.

Minister Simoniti pričakuje podporo na interpelaciji o njegovem delu in odgovornosti. “Če je ne bi pričakoval, ga ne bi bilo tukaj, je dejal v izjavi ob prihodu na sejo DZ. Pozval je, naj odpremo oči, napnemo ušesa. “Konec bo znan čez 18 ur. Kakršen bo, bo. Takrat boste izvedeli vse,” je še dodal. Predvidena je namreč skoraj 18-urna seja, ki jo bodo poslanke in poslanci končali v četrtek.

“Minister dr. Vasko Simoniti o strahu opozicije nad izgubo monopolnega položaja v kulturi in dosežkih njegovega ministrovanja.”

Preberite tudi: 

KUL-ovci so že povsem obupani: interpelacije vlagajo po tekočem traku

T. C.