Vir: PU Novo mesto (Facebook)

V nedeljo okoli 14. ure so bili policisti obveščeni, da iz enega od stanovanj na območju Šiške v Ljubljani nekdo meče predmete, iz enega od stanovanje pa so odjeknili tudi streli.

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni, da oseba meče predmete iz enega izmed stanovanj na območju Šiške.

Ob prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da se v stanovanju nahajata dve osebi, ena izmed njiju pa je pričela groziti policistom, ki so prišli na kraj in ni želela zapustiti stanovanja.

Zaradi resnih sumov ogrožanja so na kraju posredovale tudi druge enote in specialna enota policije. Iz stanovanja je nato sama prišla ena izmed oseb, druga pa je v stanovanju še naprej grozila, med drugim je skozi okno streljala z orožjem na zrak, po prvih podatkih je šlo za t.i. Airsoft.

Po posredovanju pogajalca je nato tudi slednja prišla iz stanovanja in je bila prijeta. V dogodku po prvih podatkih ni bil nihče poškodovan. Zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja je bila oseba v nadaljevanju postopka  predana v nadaljnjo oskrbo zdravstvenemu osebju in ostaja na zdravljenju.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Preberite tudi:

Kot v filmu: Kljub preluknjanim pnevmatikam bežal pred policisti

T. C.