Foto: Policija (slika je simbolična)

Policisti PU Maribor poročajo o obravnavi 51-letnega voznika, ki je kljub prepovedi nadaljeval vožnjo, in to tudi po tem, ko mu je bodičasti trak preluknjal tri pnevmatike. Ustavila ga je šele policijska blokada, objestnem vozniku, ki je kljub prepovedi nadaljeval z vožnjo. Ustavili so ga šele s policijsko blokado.

Zaradi nezanesljive vožnje so policisti voznika ustavili v Moškanjcih četrtek zvečer.  Zaradi nenavadnega vedenja so mu so mu odredili postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ter preizkus alkoholiziranosti, a je oba odklonil. Odklonil pa je tudi pregled v zdravstveni ustanovi.

51-letniku so policisti odvzeli dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, a je ta vseeno naglo speljal in odpeljal v smeri Ormoža. Policista sta objestneža želela ustaviti, a jima je to preprečeval z vijuganjem po cesti.

V Sodincih in nato še v Savcih so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, t. i. stinger ali bodičasti trak, ki je vozilu preluknjalo tri pnevmatike. Voznik je vožnjo vseeno nadaljeval, ustavila ga je šele blokada policijskih vozil v Lešnici.

Ker je imel 51-letni voznik v rokah manjši nož, so policisti uporabili prisilna sredstva in plinski razpršilec ter ga prijeli in mu zasegli vozilo.

Zaradi uporabe plinskega razpršilca in oskrbe rane na nogi, ki jo je dobil, ko je brcal proti policistom, so mu policisti nudili tudi zdravniško pomoč. To je nato dobil še v Splošni bolnišnici Ptuj, piše Siol.net. 

Preberite tudi:

Neverjetno! Po obvoznici divjal kar preko 200 kilometrov na uro, povzročil nesrečo in nato zbežal