Foto: Posnetek zaslona

V včerajšnji oddaji Tarča na Televiziji Slovenija naj bi se soočila predsednik vlade Robert Golob in vodja opozicije Janez Janša, a so iz Golobovega kabineta pred oddajo sporočili, da ga premierja v oddajo ne bo. 

Predsednik vlade Robert Golob in vodja opozicije Janez Janša naj bi se včeraj soočila v oddaji Tarča, a je v poznih popoldanskih urah, le dobri dve uri pred začetkom oddaje, postajalo jasno, da soočenja premierja Goloba in predsednika SDS Janše ne bo.

Srečanja ne bo, so sporočili iz Golobovega kabineta. Razloga, zakaj ga ne bo, v kabinetu niso navedli. Se je predsednik  vlade soočenja preprosto… ustrašil?

Svojo udeležbo je Janša potrdil Na Twitterju: “Lahko pričakujemo resno soočenje pogledov na ključne razvojne in varnostne izzive države? Draginja, inflacija, energetika, razbremenitve neto plač, evropska sredstva, policentrični razvoj, evropska energetska politika, ruska agresija na Ukrajino…. Ne zamudite oddaje Tarča danes”, je zapisal. 

V spletne nabiralnike je prispelo sporočilo iz kabineta predsednika vlade, v katerem so Golobovi tiskovni predstavniki zapisali, da so ustvarjalcem Tarče večkrat zaporedoma povedali, da predsednik vlade ne bo dosegljiv.

Spomnimo, da premier Golob dan prej ni imel nobenih težav priti v Odmeve, v katerih bi seveda nastopil sam, brez nasprotnika na drugi strani mize.

Golob odpovedal soočenje z Janezom Janšo v Tarči

Manj kot dve uri pred začetkom oddaje se je na Twitterju znova oglasil predsednik SDS Janša in zapisal: “Odpovedal je soočenje 1 na 1 tudi, ko sem bil jaz predsednik vlade, on pa kandidat na volitvah brez enega samega poslanca v DZ. Tudi takrat ni šlo. Celo na daljavo ne, s pomočjo slušalk.”

Predsednik SDS in nekdanji premier Janša se je v studiu pojavil sam. Voditeljica Erika Žnidaršič je povedala, da so Golobu ponudili tudi možnost samostojnega nastopa v Tarči in posnetek pogovora, pa je tudi to zavrnil.

Žnidaršičeva je o mnenju glede tega, da Goloba o njem ni, povprašala gostujočega, Janšo. Ta je dejal: “Ne vem, zakaj ga ni. Ne bi špekuliral,” ob tem pa je povedal, da se je soočenja veselil, saj “smo v časih, ko bi sodelovanje med opozicijama potrebovali.”

Janša je Golobovo izjavo o tem, da si Logarja ne želijo v predsedniški palači komentiral, da kandidirata dva kandidata in ne on ali Golob. “Izjave o tem, kako ne bodo dovolili, da nekdo zmaga – o tem smo poslušali Josipa Broza Tita in Staneta Dolanca,  a tega v sodobni zgodovini na srečo ni več slišati,” je povedal.

Preberite tudi

Sramotno! Premier Robert Golob z izjavljenimi neresnicami zavaja javnost