Foto: Twitter

Slovenski premier Robert Golob je šel tako daleč, da je krivdo glede kaosa pri spornem izboru izvajalcev digitalnih izobraževanj za starejše od 55 let javno pripisal kar prejšnji vladi, čeprav je bil izveden že v mandatu njegove ministrice.

“Tega zakona žal nismo sprejemali mi, bil je sprejet v prejšnjem mandatu. Zdaj se izvaja. Vmes so bili že, spet v prejšnjem mandatu, najeti izvajalci. In to, kar se dogaja, je v resnici ena navadna sramota,” je premier Golob odgovoril na vprašanje voditelja oddaje 24ur Zvečer Uroša Slaka, kaj bodo storili na vladi glede kaosa pri izboru izvajalcev digitalnih izobraževanj za starejše od 55 let. 

Kar je izrekel predsednik vlade Robert Golob, je neresnica in ne drži

Kar je izrekel predsednik vlade Robert Golob, je neresnica in ne drži. Seznam izvajalcev digitalnih izobraževanj za starejše je objavila služba vlade za digitalno preobrazbo, ki jo vodi ministrica Emilija Stojmenova Duh.

Služba vlade za digitalno preobrazbo je seznam izvajalcev digitalnih izobraževanj za starejše objavila 2. avgusta. Seznam najdete tukaj.

Projekt digitalnih bonov in digitalnega izobraževanja odraslih, kot ga je zastavil prejšnji minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, je Golobova vlada, predvsem pa nova ministrica Emilija Stojmenova Duh, kritizirala že od samega začetka, češ da je presplošen oziroma premalo ciljno usmerjen, zdaj pa ga je zaradi dvomov v ustreznost izbora začasno ustavila.

Služba za digitalno preobrazbo, pod vodstvom Emilije Stojmenove Duh, očitno dvomi o delu svoje razpisne komisije, saj ministrica med drugim zahteva preverjanje pravilnosti opravljenega izbora izvajalcev. Pod vprašajem pa je tudi njihova izvedba naslednje leto, saj novega razpisa sploh še niso objavili. 

Izbrali podjetje povezano z Natašo Pirc Musar

Ko je vladna služba objavila seznam izvajalcev izobraževanj, je vse presenetila nerazumna odločitev razpisne komisije, da na seznam izvajalcev niso uvrstili zavoda Simbioza, vodilne slovenske institucije s področja digitalnega opismenjevanja.

Na seznam izvajalcev pa se je uvrstilo podjetje Smart Naris, s katerim je kot predavateljica sodelovala tudi predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar. Pirc Musarjeva in ministrica Stojmenova Duh sta med ustanoviteljicami združenja Ona ve, pri čemer obe zanikata, da bi to vplivalo na izbor podjetja na razpisu, piše Siol. net. 

Preberite tudi: 

Golobova vlada za pomoč gospodarstvu namenja le toliko denarja. OZS opozarja, da vsota ne bo zadoščala za preživetje številnih podjetij

U. C.