V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.614 klicev. Med 611 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

 

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 1.28 sta v naselju Zgornje Bitnje, občina Kranj, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu, prečrpali okoli 1000 litrov pogonskega goriva iz tovornega vozila, zatesnili rezervoar, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter počistili cestišče.

Ob 5.22 je na cesti Račje selo–Velika Loka, občina Trebnje, osebno vozilo trčilo v podrto drevo in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa in odklopili akumulator. Podrto drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec Komunale Trebnje. Poškodovanih ni bilo.

Ob 9.30 so na cesti Medvode–Jeprca, občina Medvode trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana in GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi treh poškodovanih ljudi, posuli razlite tekočine in odklopili akumulatorje. Reševalci so oskrbeli tri poškodovane osebe in jih odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 10.05 je na avtocesti med izvozom in uvozom Dobruška vas v smeri Novega mesta, občina Škocjan, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeni osebi, odklopili akumulator in baterijo na vozilu ter pomagali reševalcem. Reševalci NMP Novo mesto so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju in ju prepeljali v SB Novo mesto. Delavec DARS-a je počistil cestišče.

Ob 10.31 sta v Beltincih v istoimenski občini trčila osebno vozilo in reševalno vozilo, ki je bilo na nujni vožnji. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekanje hladilne tekočine in odklopili akumulator. V nesreči so se poškodoval tri osebe.

Ob 12.39 je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in počistili cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 17.12 sta na cesti Duplica–Kamnik v občini Kamnik trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP Kamnik, delno zaprli cesto in usmerjali promet. Reševalci so poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 23.05 je na Ljubljanski cesti v Škofji Loki osebno vozilo nasedlo na škarpo. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cesto, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Novo mesto, PU Koper in PU Maribor, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 9 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 ponarejanje listin ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V noči na 28. 10. 2023 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo Aprilia sx125, črno, rdeče in bele barve, letnik 2022, registrskih oznak LJ 82-NS.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 146 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 133 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (32), Pakistana (30), Rusije (24).

Spletno uredništvo