Vse več dokazov, da je šlo v zadevi Patria za montiran proces

Vir: YouTube

Na okrožnem sodišču v Ljubljani se je po skoraj dveh letih zavlačevanja pričel sodni postopek proti sodnikom in tožilcem, vpletenim v politično-sodni konstrukt Patria.

Ustavno sodišče je v primeru Patria razveljavilo sodbe na vseh stopnjah, ker je bilo sojenje pristransko in politično motivirano. Zaradi krivičnega ravnanja sodnikov je prvak SDS Janez Janša vložil odškodninsko tožbo zoper takratno državno tožilko Branko Zobec Hrastar in sodnikom Barbari Klanjšek, Milanu Štruklju, Vesni Žalik ter Branku Masleši.

Da je šlo za politično montiran proces pa dokazuje tudi pričanje Radovana Marvina pred državnozborsko komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti. 

Radovan Marvin je, le nekaj dni pred odhodom Janeza Janše v zapor, sedel v ljubljanskem lokalu Ambient, kjer je v neposredni bližini sedel tudi takratni predsednik Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša. Marvin je slišal kako je Masleša razlagal, da je treba Janšo uničiti, o čemer je pričal tudi na komisiji.

 

Že leta 2014 so se odkrito pogovarjali kako je treba Janeza Janšo uničiti. Glede na trenutno politično situacijo v Sloveniji pa je vprašanje časa kdaj bo razklana leva opcija ponovno potrebovala skupnega sovražnika za poenotenje. 

D. S.