V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.255 klicev. Med 479 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

 

V 74 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika na območju PU Koper.

Ob 0.44 je na cesti med Uncem in Rakekom, občina Cerknica, osebno vozilo trčilo v obcestni križ. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 2.28 je na Topliški cesti v Brežicah osebno vozilo zapeljalo s cestišča na travnik. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in osvetljevali kraj dogodka. Reševalci NMP Brežice so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Brežice.

Ob 10.53 je v Poljanah pri Žužemberku, občina Žužemberk, motorist trčil v osebni vozili. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, poškodovanemu motoristu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP, na motornem kolesu odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 12.16 je na cesti Trenta–Vršič, občina Bovec, motorno kolo zapeljalo s cestišča in obstalo na pobočju pod cesto. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani motoristki do prihoda reševalcev NMP ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Motoristko so reševalci NMP Tolmin prepeljali v SB Jesenice.

Ob 12.31 sta na Koroški cesti na Muti trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP in policiji. Huje poškodovana motorista so reševalci prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 14.49 je pred Renkami na cesti Litija–Zagorje, v občini Litija osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 15.46 sta pri naselju Rakek, občina Cerknica, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. Voznico osebnega vozila in voznika motornega kolesa so odpeljali v UKC Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je motorist vozil v smeri proti Cerknici, ko je nenadoma upočasnil in zapeljal levo, kjer je trčil v voznico osebnega vozila, ki je peljala v nasprotni smeri. V nesreči se je motorist huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Voznica osebnega vozila se je lažje poškodovala.

Ob 17.29 se je pod Martinovim vrhom, občina Loški Potok, na gozdni poti prevrnil štirikolesnik. Gasilci PGD Hrib-Loški Potok so zavarovali kraj nesreče in nudili prvo pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP Ribnica. Ti so ga oskrbeli in prepeljali do kraja pristanka helikopterja SV z dežurno ekipo HNMP na krovu, s katerim je bil nato prepeljan v UKC Ljubljana. Gasilci so zavarovali kraj pristanka helikopterja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik štirikolesnika vozil po gozdni cesti, ko je ob desnem robu zapeljal na kamen in padel. V nesreči se je huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo.

Ob 20.30 je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Stara Vrhnika so zavarovali in razsvetljevali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Logatec pri oskrbi poškodovanca. Slednji so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je motorist vozil v koloni vozil, ko so vozila pred njim začela zavirati. Motorist je poskušal preprečiti trčenje in zaviral, vendar je izgubil oblast nad vozilom in padel desno čez odbojno ograjo. Motor pa je sam peljal še nekaj metrov naprej in trčil v eno izmed vozil v koloni. V nesreči se je huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo.

Ob 21.56 se je na cesti v Srednji Dobravi, občina Radovljica, pri padcu z motociklom poškodoval motorist. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Koper, PU Ljubljana in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Celje, PU Kranj in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 12 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 6 groženj ter 4 nasilja v družini.

Policisti so bili danes okoli polnoči obveščeni o sprožitvi alarmne naprave na trgovini v Logatcu. Na kraju so ugotovili, da je bilo dejansko vlomljeno, kmalu so tem pa so v bližini prijeli osumljenca. Odvzeta mu je bila prostost in bo tekom naslednjih dni priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine (vloma).

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 211 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 192 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (59), Maroka (42), Rusije (28).

Spletno uredništvo