Vir: Policija.si

Včeraj se je okoli 22. ure na štajerski avtocesti med Ljubljano in Celjem zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 65 letni voznik mopeda.

Umrl na kraju prometne nesreče

Na štajerski avtocesti med Ljubljano in Celjem se je v četrtek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 65 letni voznik mopeda. Voznik mopeda je vozil po vključevalno-izključevalnem pasu avtoceste iz smeri Sneberij proti Šentjakobu.

Za njim je pripeljal 64 letni voznik osebnega avtomobila, ki je pred izvozom z avtoceste Šentjakob zapeljal desno, proti izvozu z avtoceste in trčil v zadnji del mopeda. Voznik mopeda je zaradi hudih poškodb umrl nas kraju nesreče. Na glavi ni imel čelade, moped je bil po prvih podatkih tudi neosvetljen, prav tako pa gre za vozilo, s katerim je vožnja po avtocesti  prepovedana. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

“Vse voznike pozivamo, naj vozijo varno in upoštevajo cestnoprometne predpise. Prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. Pazite na pešce na cesti, še posebej bodite pozorni do otrok, ki se ob začetku šolskega leta vračajo na naše ceste. Le z odgovornostjo lahko vsi skupaj pripomoremo, da bomo varni na cestah in da bo nesreč manj,” so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

T. C.