V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.566 klicev. Med 628 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

 

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Včeraj, okoli 5. ure se je na cesti v naselju Tomišelj zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik avtobusa pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal iz smeri Podkraja. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Cesti na Ježo v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju na peščeno parkirišče za tovorna vozila odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik e-skiroja. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker voznica pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzela prednost vozniku e-skiroja. Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 se je na Bohoričevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zaradi nepravilnega premika trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 24 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, po 3 grožnje in ponarejanja denarja, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 104 osebe, 71 na območju PU Novo mesto in 33 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (55), Pakistana (20) in Maroka (7).

Spletno uredništvo