Vir: Policija.si

Policisti Policijske uprave Maribor so bili včeraj obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem.

Po do zdaj zbranih ugotovitvah je bilo v nesreči udeleženo eno tovorno vozilo, ki ga je vozil 37-letnik. Pri vožnji po klancu navzdol, ko je v levem ovinku zapeljal z vozišča, pri tem pa trčil v nasip. Vozilo je odbilo tako, da je potem trčilo še v drevo in obstalo zagozdeno, zato so dva potnika iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci.

Voznik se je pri tem lažje poškodoval, eden izmed sopotnikov (63-letnik) ima hude poškodbe in ostaja na zdravljenju, 62-letni sopotnik pa je po prometni nesreči poškodbam podlegel.

Policisti so ugotovili, da voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Odredili so mu tudi strokovni pregled, za vozilo pa izvedeniški pregled. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v prometu po kazenskem zakoniku. Gre za 21. smrtno žrtev prometnih nesreč na tem območju, lani jih je bilo v istem obdobju 14, so še zapisali v Policijski upravi Maribor.

Preberite tudi: 

Spor v središču Ljubljane, 19-letnik huje poškodovan

U. C.