Lahko bi rekli, da je pred nami zgodovinska odločitev. Točno čez 9 dni nas čakajo volitve na katerih bomo odločali ali si želimo, da našo državo vodijo ljudje, ki so v ključnih trenutkih sposobni sodelovati in sprejemati kompromisne odločitve ali tisti, ki sodelovanje zgolj zaradi želje po oblasti že apriori zavračajo.

Program, obljube, dosežki in rezultati?

Volilna kampanja je v polnem teku, na številnih slovenskih televizijah lahko spremljamo soočenja prvakov strank, ki se podajajo na volitve.

Po zadnjih raziskavah javnega mnenja je na prvem mestu Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše, ki je mandat vlade prevzel v času največje zdravstvene krize.

Koalicija je pod njegovim vodenjem uspešno izpeljala številne nedokončane projekte hkrati pa vsakodnevno sprejemala odločitve, ki so po besedah Janeza Janše zahtevale težke odločitve.

Odločali so namreč med življenjem in svobodo, ki sta temeljni človekovi pravici. Kljub temu, da ni bilo lahko, se v volilni kampanji lahko pohvalijo s konkretnimi rezultati.

Poleg obrazov, ki so v kriznih situacijah iskali le lastne interese in državo v času največje zdravstvene krize prepustili v nemilosti je tudi tokrat v volilnih soočenjih nekaj »novih obrazov« kot je dr. Robert Golob, ki se s svojo stranko Svoboda na volitve podaja brez konkretnih programov, ki bi ponujali realne rešitve.

Glede na situacijo po zdravstveni krizi, stopnjevanju ruske agresije na Ukrajino in njenih posledicah bo Slovenija tudi po 24. 4. pred številnimi preizkušnjami. Odgovornost za to kdo bo sprejemal te odločitve pa je na vseh državljankah in državljanih.

Preberite tudi: 

Vlada Janeza Janše rešuje stanovanjsko problematiko mladih

U. C.