V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 484 klicev, 141 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo  na  kriminaliteto, 26 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil keramične ploščice in električno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 1.700 evrov.
V Šiški  je  neznani  storilec  vlomil v klet in odtujil kolo znamke Polar urban. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.
V centru Ljubljane so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili gradbeni material in več kosov različnega orodja. Podjetje je oškodovano za okoli 2.000 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 16. ure se je v križišču izvoza iz avtoceste in Miheličeve ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 14.30 se je na Slovenčevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj nekaj po 14.30 uri se je na Cesti na Vrhovce v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik  skuterja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik skuterja zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo, ki se je pred njim ustavilo zaradi razmer v prometu. Pri tem se je voznik skuterja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 14.30 se je na Večni poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.56 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo