S PU Ljubljana smo bili obveščeni, da so policisti včeraj obravnavali dva vinjena voznika. V prvem primeru so na podlagi prijave vinjenega voznika ustavili na Dolenjski cesti v Ljubljani, v drugem primeru pa so policisti posredovali na podlagi obvestila o nezanesljivi vožnji voznika, ki se je vozil od Domžal proti Ljubljani. 

 

Policisti so bili včeraj, okoli 2.30 obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega vozila Volkswagen golf na Dolenjski cesti v Ljubljani. Policisti so voznika ustavili. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega bo podan obdožilni predlog.

Prav tako pa so bili policisti včeraj, okoli 23. ure obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega vozila Hyundai po štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani. Policisti so voznika ustavili. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.0 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega bo podan obdožilni predlog.

Alkohol ubija, največkrat nedolžne!

“V zadnjih letih se delež prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci prometnih nesreč ni bistveno spremenil in ostaja približno na 10 odstotkih. Zaskrbljujoče pa je, da več kot tretjina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola.

Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji,” opozarjajo policisti.

Preberite tudi: 

V Mengšu do smrti pogrizena deklica: To so zapisali v policijskem poročilu

T. C.