Vir: YouTube (posnetek zaslona)

Na ljubljanskem Trgu republike pred parlamentarnim poslopjem se je včeraj zbrala množica protestnikov, ki je protestirala proti vladnim ukrepom. Sprva je protest potekal mirno nato pa so nastali incidenti, ki so se prelevili v razbijaški shod.

Poškodovanih je bilo več policistov

Okoli 20. ure je prišlo na tem mestu do množične kršitve javnega reda in miru, pri čemer so v policiste in poslopje Državnega zbora metali granitne kocke, steklenice in pirotehniko, zaradi česar je policija za zagotovitev javnega reda shod razpustila. Osebe so bile večkrat pozvane, naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevale, zato so policisti množico iz Trga republike razgnali. Posamezne skupine so se nato na območju centra Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije, naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete, ter uporabljali pirotehniko. Zoper osebe, ki na Šubičevi cesti niso upoštevale ukazov, naj se razidejo, je bil uporabljen tudi vodni top« so sporočili s PU Ljubljana.

“Policisti so okoli 22. ure uspeli vzpostaviti javni red in mir in preprečiti nadaljnje kršitve protestnikov, ki so se na območju centra mesta Ljubljana zbirali in po razpustitvi neprijavljenega shoda še nadaljevali s kršitvami javnega reda in miru. V skupinah so se zbrali in napadali policiste s steklenicami in granitnimi kockami,” so še sporočili s PU Ljubljana.

Preberite tudi:

Nasilni protesti v Ljubljani: Policija razkrinkala vodjo in več moških

U. C.