Foto: Posnetek zaslona

V primeru Gibanja Svoboda se že opažajo dvojna merila za “naše” in “vaše”. Še bolj pa bode v oči nizek nivo poznavanja prava in slovenske ustave.

Že na prvi seji kolegija je nekdanja sodnica in predsednica zakonodajne veje oblasti Urška Klakočar Zupančič kršila Poslovnik DZ, še dlje pa je šla v intervjuju za Mladino, ko je s tipično levičarsko in proticerkveno retoriko pokazala še večje neznanje v razumevanje ustavnih načel Ustave RS, predvsem pa je pokazala, da v njej ni strpnosti in svetovljanske širine, ki jo tako rada poudarja.

Medijska dvoličnost: Merila za “naše” in “vaše”

Spomnimo kako so levi mediji zagnali vik in krik, ko je minister Aleš Hojs med interpelacijo pojedel pest arašidov. Poslanka LMŠ Tina Heferle je to priložnost nemudoma izkoristila in ministra podučila o tem, kaj je primerno in kaj ne: “Gospod Hojs, nismo v kinu, razumem, da ste ves dan tukaj, ampak je neprimerno, da jeste v dvorani.“

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič pa je bila tokrat sredi razprave poslank in poslancev zalotena, kako pije kavico. Kljub temu, da parlamentarna dvorana namreč ni namenjena temu, o tem noben medij ni črhnil niti besedice. 

Preberite tudi: 

Je predsednica državnega zbora že na prvi seji kolegija kršila poslovnik?

T. C.