Foto: Posnetek zaslona

Urška Klakočar Zupančič je danes znova dokazala, da ne obvlada vodenja sej državnega zbora. Tokrat si je že na samem začetku seje dovolila “mobingirati” poslance. Vzela si je namreč pravico, da državni zbor obvesti, kdo je po njenem mnenju neupravičeno odsoten, kar pa je razburilo poslance in poslanke tako v opoziciji, kot v koaliciji. Za to so imeli seveda tehtne razloge.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je Klakočar Zupančičevi pojasnila, da neupravičene odsotnosti ugotavljajo službe državnega zbora, nikakor pa ne predsednica državnega zbora, ki jo opomnila, da ni v sodni dvorani. “Pred vami je kladivo, s katerim udarite, ampak to ne pomeni, da ste v sodni dvorani, ali da ste v šolski dvorani oz. v razredu. Nismo šolarji, nismo obsojenci, nismo priče na sodišču, ampak smo poslanci, izvoljenci od ljudstva, vi pa ste prva med enakimi.”

Da Klakočar Zupančičeva ni nad poslanci, je opozoril tudi vodja poslanske skupine SD Jani Prednik in dodal, da je njeno samovoljno uveljavljanje novih praks škodljivo.

Foto: Posnetek zaslona

63. člen poslovnika Državnega zbora je jasen. Obvezuje predsednico državnega zbora, da na začetku seje obvesti državni zbor, kdo od poslancev ga je obvestil, da je zadržan in se seje ne more udeležiti. Po drugi točki mora predsedujoči zbrane tudi obvestiti, kdo je bil še na sejo povabljen.

Preberite tudi: 

(Video) Sramotno in funkciji nedoraslo obnašanje predsednice državnega zbora