Foto: Družbena omrežja

Na družbenem omrežju Twitter je zaokrožil posnetek nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame, ko je v oddaji The Daily Show povedal zgodbo o tem, kako je v Sloveniji potekal referendum na temo družinskega nasilja. Menda kar dvakrat. Organizirala naj bi ga seveda njegova štipendistka Nika Kovač.

“Neverjetno, v 8. marcu so nalagali celo Baracka Obamo. Referendum o zakonu o vodah so mu prodali kot referendum o družinskem nasilju. In od njegove fundacije izpulili denar. Če lažejo nekdanjemu predsedniku ZDA, je lagati volivcem v Sloveniji zanje res mala malica”, je zapisal nekdanji premier Janez Janša.

Medtem ko so nekateri tuji mediji pisali, da je aktivistka in Obamova štipendistka Nika Kovač s kampanjo proti slovenskemu zakonu o vodah preprečila privatizacijo voda svoje domovine, da se bori tudi proti predsodkom in se zavzema za enake pravice na številnih drugih področjih, je nekdanji predsednik ZDA očitno še slabše obveščen o tem, kaj počne štipendistka njegove fundacije.

“No, pa smo le izvedeli, s kakšnimi argumenti se pridobiva Obamov denar za politično delovanje v Sloveniji. Baje smo imeli referendum o družinskem nasilju,” je na Twitterju komentiral uporabnik Svoboda, ki je delil posnetek oddaje The Daily Show.

Preberite tudi: 

Bobnarjeva na interpelaciji zagotavljala, da je Slovenija varna država. Bo po krutem napadu migranta v Ljubljani odstopila?

T. C.