Foto: Posnetek zaslona

“Napad se je zgodil tako rekoč nasproti parlamenta, kjer so se mi še pred dvema dnevoma Golob, Bobnarjeva in ostali posmehovali, ko sem svaril pred nevarnostmi, ki jih prinaša multikulturalizem. Kazali so geste, ki niso niti za v hlev, potem pa se je zgodila tragedija. Upajmo, da bo državljanka Republike Slovenije preživela,” zgrožen pravi poslanec Branko Grims.

V torek, nekaj pred 18. uro, je državljan Eritreje v središču Ljubljane z ostrim predmetom huje poškodoval dekle, nato pa s kraja peš pobegnil. Dekle je bilo po podatkih policije z reševalnim vozilom odpeljano v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo.

Kaj lahko v tem primeru za svoj zagovor pove tokrat notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki je še nedavno ob sicer (očitno neupravičeni) uspešni interpelaciji pogumno zatrjevala, “da slovenska policija zagotavlja visok standard varnosti prebivalcem Slovenije“? Je to “varnost”, ki jo Bobnarjeva zagotavlja?

Po prepričanju ministrice Bobnarjeve naj bi se z odstranitvijo ograje izboljšala varnost, ograjo pa naj bi se nadomestilo na drug način, čeprav ne vojska kot tudi ne policija nimata dodatnih zaposlenih, ki bi lahko skrbeli za varnost na meji. Kot zagotavlja ministrica, naj bi policija zagotavljala visok standard varnosti. Nedavni napad Eritrejca na Slovenko v Ljubljani pa kaže, da je skrb zaradi neobladovanja migracij in s tem povezanimi težavami, ki se pojavljajo pri neuspešni integraciji migrantov, več kot upravičena.

Poslanec mag. Branko Grims: Dejstvo je, da se lahkomiselno odpiranje vrat in sprejemanje ljudi, ponavadi konča z velikim razočaranjem

Poslanec mag. Branko Grims je za Novo24TV povedal: “Sam napad Eritrejca sodi v kontekst multikulti, ki nikjer na svetu ne deluje. Tudi njegova največja zagovornica – Angela Merkel, je na koncu svoje kariere morala priznati, da je multikulti popolnoma zgrešen koncept in da prinaša samo nevarnost in uničenje. Dejstvo je, da se lahkomiselno odpiranje vrat in sprejemanje ljudi, ponavadi konča z velikim razočaranjem. Ljudje, ki prihajamo iz različnih okolij, smo namreč različni ljudje in to je pri teh zadevah treba upoštevati.” Napad sam bo lažje komentirati, ko bo znanih več informacij, še meni poslanec, ki poudarja, da se je to zgodilo na kraju, ki je tako rekoč nasproti slovenskega parlamenta, kjer so se še pred dvema dnevoma Robert Golob, Bobnarjeva in ostali posmehovali, ko je svaril pred nevarnostmi, ki jih prinaša multikulti oziroma politika kulturnega marksizma.

 Kako se bo zdaj zagovarjala Bobnarjeva?

Notranja ministrica Tatjana Bobnar je s svojo politiko odprtih vrat oz. aktivnega odstranjevanja ograje na meji s Hrvaško povzročila pravcati cunami na slovensko južno mejo, zaradi česar so policisti samo do novembra zabeležili zaskrbljujočih 22 tisoč ilegalnih prehodov meje. Številni od teh migrantov ostajajo v Sloveniji, njihove težave s prilagoditvijo na lokalno okolje pa so aktivno utišane s strani dominantnih medijev.

Spomnimo, da je v svoji interpelaciji Bobnarjeva vse očitke glede odstranjevanja ograje na meji in ogrožanja varnosti državljanov zavračala, češ da so argumenti na njeni strani in da policija zagotavlja varnost vsem državljanom Slovenije. Da ne govorimo, da so poslanci koalicije ministrici celo čestitali, da je odstranila ograjo na meji in s tem naredila “velik civilizacijski napredek, ob čemer so pozdravili, da ministrica ustvarja novo paradigmo obravnave beguncev”. “Slovenska policija zagotavlja varnost, vse drugo so manipulacije,” je trdila, kar se je več kot očitno izkazalo le za prazno govoričenje in opravičevanje dogodka, ki se je zgodil v centru Ljubljane.

Odstranitev ograje je bila očitno neutemeljena

Na interpelaciji je edini z jasnimi argumenti nastopil poslanec SDS Branko Grims, ki je dejansko na podlagi dejstev in številk predstavil in argumentiral, da se v zadnjem času v Sloveniji povečuje število nezakonitih prehodov meje in ob tem prošenj za azil. Ministrica je, kot je dejal, ves čas zanikala zlorabe. “Na laž jo je postavila njena lastna policija, ki je v zadnjih poročilih o številu prehodov meje zelo jasno zapisala, da drastično povečanje prošenj za azil kaže na zlorabo azilnega sistema v Sloveniji,” je dejal Grims.

Ograje na meji učinkovito omejujejo nezakonite prehode, je dodal. Tako ministrici očitajo tudi opustitev dolžnostnega ravnanja priprave strokovnih podlag pred začetkom odstranjevanja zaščitne ograje na južni meji in zavajanje javnosti v povezavi s tem. Poudaril je, da je odstranitev ograje utemeljevala s strokovnimi analizami, ki pa po njegovih besedah ne obstajajo: “Taka analiza je bila narejena in je pokazala, da je ograja potrebna, celo nadgraditi bi jo bilo treba.”

Da bi morala Bobnarjeva odstopiti, je prepričana tudi poslanka Anja Bah Žibert, ki je prepričana, da interpelacija ministrice za notranje zadeve ni uspela zgolj zaradi koalicijskega valja, da pa njena nedopustna in škodljiva ravnanja ostajajo. “Zaradi njih bi morala oditi!” meni Bah Žibertova, ki je prav tako prepričana, da je bila njena interpelacija upravičena. Če bi bila sestava državnega zbora večinsko zavezana k spoštovanju ustave in zakonodaje, bi morala biti ministrica razrešena.

(Video) Znane podrobnosti grozljivega napada na žensko v središču Ljubljane

T. C.