Foto: Posnetek zaslona

Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo, so sporočili ljubljanski policisti.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po do sedaj zbranih podatkih je osumljenec domnevno državljan Eritreje, ki že več let, oziroma od leta 2010, biva na območju Republike  Slovenije. Njegovo bivanje je urejeno na podlagi dovolitve zadrževanja, ki ga predpisuje Zakon o tujcih, gre pa za kategorijo tujca, ki ga ni možno odstraniti v izvorno državo in glede tega potekajo postopki pristojnih organov.

Opravljen je bil ogled kraja dejanja, kjer so bili zavarovani predmeti, tudi domnevno sredstvo napada, pregleduje pa se tudi video posnetke in zbira obvestila za razjasnitev vseh okoliščin dogodka.

Motiv za dejanje do sedaj ni znan, z oškodovanko se poznata od prej in izhajata iz istega socialnega okolja. Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. Po zbranih obvestilih bo priveden pred preiskovalnega sodnika.

Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, policisti drugih informacij trenutno ne morejo podati. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

U. C.