Foto: Pixabay

Kot kaže je boj za poslanski stolček nekaterim že prišel do živega. Dnevno smo lahko priča zgodbam, ki si jih izmišljujejo oziroma obračajo sebi v prid stranke levega političnega pola.

V stranki Levica vladi očitajo, da naj bi ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naložila, naj z družbo Slovenski državni gozdovi (SiDG) sklene dodatek k pogodbi o upravljanju državnih gozdov, v skladu s katerim bo SiDG na zemljiščih v lasti države, ki so v občinskih prostorskih aktih opredeljena kot kmetijska, posekal gozd in odstranil les.

Kmetijski “strokovnjaki” v Levici so zgroženo sporočali, da namerava Janševa vlada uničiti slovenskega kmeta. Šlo za 60 tisoč hektarjev gozdov oz. približno četrtino gozdov v državni lasti.

Resnica je popolnoma drugačna

Na škodljive namere stranke Levica se je odzval tudi minister za kmetijstvo dr. Janez Podgoršek, ki je na tiskovni konferenci poudaril, da z zaraščanjem gozdov izgubljamo ključne kmetijske površine.

“Z zaraščanjem izgubljamo površine rodovitnih kmetijskih zemljišč. Z različnimi ukrepi želimo vračati kmetijska zemljišča nazaj v kmetijsko rabo. Eden pomembnejših ukrepov je odprava zaraščanja,” je povedal minister dr. Jože Podgoršek in dodal: “V zadnjih dveh letih smo zaradi spremembe odloka, ki govori o odpravi zaraščanja in vzpostavili tudi finančno spodbudo za odpravo tega problema. S hitrim in premišljenim ukrepanjem smo uspeli zaustaviti zaraščanje na okoli 200 hektarjih rodovitnih površinah. To pa je več kot v zadnjih desetih letih skupaj.”

Na objavo stranke Levica se je odzval tudi premier Janša in obrazložil, da imamo v Sloveniji 1,2 milijona hektarjev gozdov. “Leta 1946 je bilo z gozdom poraščenih 38%, danes pa kar 58% države. Izgubili smo veliko plodne zemlje. Čisti se le nekatera zemljišča, ki so vpisana v kataster kot kmetijska. Vsak poseg odobrava Zavod za gozdove,” je zapisal premier Janša.

Premier je poudaril še da, bo Slovenija povečala pridelave hrane. To pomeni tudi, da bo država podprla slovenskega kmeta ter poskrbela, da ljudje zaradi različnih nepredvidljivih situacij tega pri hrani ne bodo občutili. Levico je še pozval naj raje pomaga kot nagaja.

Preberite tudi: 

(Video) Nizkotno! Takšen je bonton vidne predstavnice stranke SD

U. C.