Foto: Posnetek zaslona

Smo v predvolilnem času, ko politične stranke predstavljajo svoje programe. Glede na to, da vse politične stranke predstavljajo “ljudstvo” in so s svojim nastopom primorane pokazati določeno mero odgovornosti, zrelosti in navsezadnje in v osnovi tudi bontona. Žal pa nekateri kandidati tega ne premorejo, kar bi vsekakor lahko rekli za kandidatko na državnozborskih volitvah in podpredsednico stranke SD Dominiko Švarc Pipan.

Predsednik SDS Janez Janša je pred dnevi obiskal tržnici v Grosupljem in Ivančni Gorici, kjer se je srečal z volivkami in volivci. Med tem, ko so kandidati drugih političnih strank med seboj prijazno in korektno izmenjali nekaj besed je podpredsednica stranke SD Dominika Švarc Pipan že apriori zavrnila prijazen pozdrav predsednika vlade in prvaka SDS Janeza Janše ter prevzetno odklonila rokovanje z njim, ta se je odzval z nasmehom in ob tem dejal: “Niste za sodelovanje, vidim”, na kar se je Pipanova ponovno odzvala s ciničnim nasmehom. 

Kot je razvidno iz videa, nekateri kandidati na listi SD s sodelovanjem sicer nimajo težav, a na podlagi odziva podpredsednice Švarc Pipanove lahko sklepamo, da politika izključevanja prihaja s samega vrha stranke SD.

Dominika Švarc Pipan, ki se je v preteklosti nemalokrat pohvalila s svojimi poklicnimi oziroma profesionalnimi izkušnjami, tudi na mednarodnem nivoju, s svojim arogantnim vedenjem dokazuje, da ima lahko nekdo za sabo veliko uspehov, še vedno pa ostane “mali človek”. Poslovni bonton je veščina, ki jo morajo obvladati vsi, ki so del poslovnega in političnega sveta. Je nekaj tako osnovnega, da je že dejstvo, da moraš na to opomniti nekoga, ki ima za sabo toliko “profesionalnih podvigov”, kot je sama Pipanova to dejala, neverjetno in nepojmljivo. Še posebej za človeka takega ranga in izobrazbe kot je Švarc Pipanova – gre namreč za doktorico mednarodnega prava.

Primitivno: SD vodi kampanjo, ki spodbuja nasilje

T. C.