Foto: Twitter (posnetek zaslona)

Marjan Šarec je vrgel puško v koruzo in odstopil z mesta predsednika vlade ravno v času, ko je bil koronavirus že pred vrati Slovenije, v Italiji so namreč že preštevali okužene.

Šarec je Slovenijo pustil v negotovosti in s praznimi skladišči zaščitne opreme. Poleg tega je država ostala tudi brez nekaterih ministrov, odstopil je finančni minister Andrej Bertoncelj, z zdravstvenim ministrom Alešem Šebedrom pa naj bi se po neuradnih podatkih Šarec celo stepel.

“Ta vlada samo s temi partnerji ni bila sposobna izvesti strukturnih reform,” je ob odstopni izjavi povedal takratni predsednik vlade Marjan Šarec. “Najbolj pošteno je, da gremo na predčasne volitve,” je še dejal in vrgel puško v koruzo.

Spomnimo, da je Šarčevo koalicijo prva zapustila prav Levica, nato pa je odstopil še sam. Omenjeno koalicijo so ves čas spremljali medstrankarski spori, zaradi česar je bila neučinkovita pri vodenju države in pri soočanju z epidemijo.

Po nenadnem odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade (konec januarja 2020) se je takratna koalicija KUL sesula sama vase. Koalicijski partnerji so takrat Šarčev odstop pospremili z besedami.

Dejan Židan (SD): “Najlaže je oditi in pustiti pomembne projekte nedokončane.” Kdaj so izvedeli, da je Šarec odstopil? “Danes. Kakor običajno partnerji nismo bili obveščeni …”

Alenka Bratušek (SAB): “V SAB smo razočarani, da smo kot del koalicije, da predsednik vlade odstopa, izvedeli iz medijev … Področje, kjer nismo naredili veliko ali skorajda nič, je prav področje zdravstva.”

Marjan Šarec: ” … To me je navdalo z dvomom prihodnjega sodelovanja.”

T. C.