Foto: Posnetek zaslona

Da je predsedniku stranke Gibanje Svoboda dr. Robertu Golobu malo mar za Slovenijo in njene državljane razkriva tudi afera 15 odstotkov. Pred dnevi je na dan prišel sporen posel, ki je bil razkrit v oddaji Planet 18 na Planet TV iz leta 2009, na katerem se akterji, med njimi tudi zastopnik Roberta Goloba pogovarjali o delitvi provizij za gradnjo hidroelektrarn na reki Neretvi v Bosni in Hercegovini.

Gre za odkup deleža v propadlem bosanskem podjetju Intrade energija d.o.o. v lasti bosanskega lobista Nihada Spahaliča v vrednosti 15 milijonov evrov. Glede na to, da je bil Golob takrat vodja slovenskega energetskega velikana IGES, po mnenju poznavalcev kaže na to, da je šlo za oškodovanje Istrabenza in delničarje za zasebne interese Goloba.

Prvak stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti pa je ob tem prepričan, da to o Golobu kot človeku pove vse: “V bistvu njemu ne gre za državo, njemu ne gre za Slovenijo, njemu ne gre za Slovence, njemu gre za svoj žep in svojo prosperiteto, ki jo hoče izpeljati na kakršenkoli način,” je dejal.

V Bosni je bila to ena večjih afer, imenovana energetska mafija, medtem ko v Sloveniji ni pokazala večjega zanimanja, vendar je poslanka SDS Alenka Jeraj prepričana, da z vsemi podatki in dokazi tudi policija in pravosodje pravočasno ukrepata, “Golob bo moral še marsikaj pojasniti,” je dejala Jerajeva.

Ko je elektro oligarh Robert Golob vstopal v politiko, je med drugim dejal tudi, da ga politika ne zanima in da nima ambicij postati predsednik vlade. V javnosti pa krožijo informacije, da bo po volitvah, v primeru koalicije KUL in Goloba mandatar postal Zoran Janković.

“To so načrti, ki jih imajo na levi politični opciji, Goloba zagotovo ne zanima premierstvo, njega zanima tam, kjer je denar in kjer lahko denar odteče na razne konce”, je dejal predsednik SNS Zmago Jelinčič, ki je prepričan, da so načrti KUL-ovcev in Goloba v primeru koalicije, da na mesto mandatarja postavijo Zorana Jankovića.

Na posnetek se je odzval tudi dotični predsednik Gibanja Svoboda, ki je povedal, da posli niso bili izpeljani, kar pomeni, da tudi provizije niso bile izplačane, kar pa naj bi po mnenju notranjega ministra Aleša Hojsa pomenilo, da je “potrdil samo to, da če bi do posla prišlo, bi tudi provizije potem bile izplačane, kar se Hojsu sicer zdi strašljivo, vendar prav nič nenavadno glede na to, da Golob prihaja iz stranke LDS, ki je bila po ocenah mnogih najbolj skorumpirana stranka naše države”. Hojs je prepričan, da ravno zaradi sumljivih poslov in virov zaslužka Golob ne želi pokazati dohodninske napovedi, saj se zaveda, da bi bila resnica takrat vidna vsem.

Preberite tudi: 

(Video) Posnetek, ki naj bi razkrival koruptivne posle Roberta Goloba

U. C.