Foto: Posnetek zaslona

“Poglejte, kaj smo danes dobili v nabiralnike. Pozivajo na referendum, kjer, piše, naj bi se glasovalo za dostojno starost. To je zakon, ki ga je predlagala vlada. S tem zakonom skrb za to dostojno starost prelagajo iz leta 2023 na leto 2024 ali na leto 2025,” je volilne upravičence opozoril prvak SDS Janez Janša.

Slovenski volivci bodo v nedeljo odločali o treh pomembnih zakonih. O Zakonu o vladi, namen katerega je postati evropski rekorder v številu ministrstev, spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi, s katerimi želi Golob de facto ukiniti dolgotrajno oskrbo, ter o spremembi zakonodaje, ki regulira nacionalno RTVS. Pri slednjem zakonu želi Golob izvesti popolno uzurpacijo RTV, tako da bodo v novoustanovljenem Svetu zavoda lahko kadrirale le še načrtno izbrane organizacije, katerih vodje seveda imenuje nihče drug kot politika. Vse to pa pod pretvezo “depolitizacije”. Gre seveda za pretvezo, ki očitno postaja modus operandi vlade Roberta Goloba.

Slovenski volilni upravičenci so te dni v nabiralnike prejeli letak Gibanja Svoboda, ki vsebuje neverjetne laži. Ta jih skuša prepričati, da bodo z glasom ZA, ki bi potrdil Golobovo novelo zakona o dolgotrajni oskrbi, poskrbeli za “dostojno starost.” Kako, prosim? Kako je mogoče poskrbeti za dostojno starost na tak način, da se upokojencem, ki potrebujejo nego, hkrati odvzeme denar za izvajanja dolgotrajne oskrbe, hkrati pa le to zamakne za dve ali tri leta.

Na eklatantno zavajanje se je v posebnem videu odzval predsednik SDS Janez Janša, ki je preprosto, z letakom in Golobovo novelo zakona v roki, pokazal, da gre za “norost”, ki jo je potrebno v nedeljo na referendumu zaustaviti z glasom PROTI.

Preberite tudi

(Video) Bizarno soočenje na RTV: Poglejte kako je prekipelo Urški Klakočar Zupančič

U. C.