Foto: Posnetek zaslona

Mnogim nerazumljiva odločitev vlade, da odstrani žičnato ograjo, ki je varovala slovensko teritorialno ozemlje na južni meji z Republiko Hrvaško, je sprožila marsikatero vprašanje o prihodnji varnosti državljanov in državljank.  

“Po ustavi ima vsak Slovenec pravico živeti varno in nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad to pravico,” je poslanec SDS Branko Grims dobesedno matiral poslanca Lenarta Žavbija v oddaji 24ur Zvečer. In dodal: “Vi zavestno odpirate meje ilegalnim migrantom in kar je najhuje, s tem izpostavljate nevarnosti vse državljane in državljanke Republike Slovenije, pa tudi celotno Evropo.”

“Oni govorijo, da migracije bogatijo, dejansko ilegalne migracije vedno v zgodovini kot masovne migracije, prinašajo konec neke civilizacije, torej opustošenje in zelo veliko stanejo. Vsak migrant, vsak mesec stane slovenske davkoplačevalce okoli dva tisoč evrov, vsak mesec,” je dejal poslanec Grims in poudaril, da jih pa s podiranjem ograje vabijo na tisoče, saj s tem dajejo znak, da je Slovenija odprta in da meja ne bo branila.

 

Glede na porast števila ilegalnih migracij pa so migranti signal zaznali, prišlo jih bo vedno več, stroške pa bodo nosili davkoplačevalci.

“Begunci iz Ukrajine pridejo na mejni prehod, zaprosijo za azil in ni nobenega problema. Vi torej zavestno odpirate meje ilegalnim migrantom, s čimer izpostavljate nevarnosti vse državljane in celotno Evropo, ki že preučuje ukrepe proti Sloveniji,” je še poudaril mag. Branko Grims.

Preberite tudi: 

So požar pod Socerbom zanetili ilegalni migranti?

U. C.